www.portvinsoplevelser.dk © 2011 • Anders Christiansen

Nyheder

 

 

 Restaurant beskrivelse NY

 

 

• Nye smagninger NY

 

 

• Portvinstur 2014 NY 

 

 

 

 

 

Vi er på

 

 

 

 

 

 

Denne side er ment som en guide til gode og mindre gode spisesteder i Porto og Douro. Jeg beskriver maden, betjeningen og selve restauranten/omvigelserne.

Det er udelukkende min egen oplevelse og mening om den pågældende restaurant, som jeg giver til kende her.

Jeg uddeler 1-5 stjerner (*), i en kombination af kvalitet af maden, service af personalet, og omgivelser omkring restauranten.

Restauranterne er listet alfabetisk - Bon Appetit

Siden bliver løbende opdateret.

 

 

 

Calems restaurant på kajkanten (Vila Nova de Gaia) 2007+2011

Placeringen af denne resturant kan ikke diskuteres, den ligger perfekt. Helt ned til vandet, med den fedeste udsigt over Dourofloden og Dom Luis broen lige ved din side. Til forret fik vi lidt brød, blæksprutte, cremet gede ost, oliven og skinke. En spøjs oplevelse at smage blæksprutter, at mærke de små sugekopper, men det smagte fint. Hovedretten var en meget lokal spise (se foto øverst). Det er en fin form for burger/sanwich som består at toast brød i bunden, et stykke kød, skinke, toast øverst igen, overtrukket med ost. På toppen kan man vælge forskellige ting, som spejlæg eller rejer. Til sidst bliver det hele overhældt med en tomatsauce. Til retten serveres pommes frites. Når hele måltidet er sat til livs, er man ikke sulten mere. Det er en bombe som ligger tungt i maven, men absolut noget man skal prøve. Betjeningen kunne der på ingen måder klages over, vinen stod i køler, servietter blev udskiftet med en tang, så tjeneren ikke rørte ved din nye serviet. Det eneste minus ved denne resturant er selve bygningen, eller hvad jeg skal kalde den firkantede metal klods. Den ligner noget fra et rum raket, hvor vingerne er pillet af. Jeg syntes ikke den pynter i gadebilledet.

Samlet giver jeg 3 *** stjerner

 

 

Constantinho (Sabrosa, Douro dalen) 2007+2011

Constantinho ligger lidt uden for Sabrosa, på vejen mod Vila Real. Der er ikke nogen store skilte, og resturanten ligger lidt trukket tilbage fra vejen, bag nogle huse. Det er mest lokale som besøger Constantinho, og der er en meget venlig stemning, hvor alle hilser på alle. Der er en hyggelig spiseplads udenfor, med beplantning, og levende lys. Det er en resturant som er kombineret pizza/steak house/pasta  og lokale/nationale retter. Maden er hvad man kan forvente af et pizza/steak house. Ikke nogen gourmet oplevelse men smagte udemærked, og der var rigeligt af den. Prisen ligger tæt på hvad vi kender i Danmark, dog lidt billigere. Vi spiste 8 personer med hovedret, øl, vin for ca. 100 kr. pr. mand.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

D.O.C. (Folgosa, Douro dalen)2007+2011+2013+2014 NY

Denne resturant er noget helt specielt og unikt. Det er mester kokken Rui Paula som står bag denne gastronomiske perle. Resturanten ligger mellem Pinhao og Peso da Regua i en lille by med navnet Folgosa. Fra parkeringspladsen går du på en bro ud over vandet, og kommer om til indgangen, som ligger ud mod Douro floden. Der er lamper i vandet som lyser op ad søjlerne som holder broen, et meget flot syn. Der er borde, både inde og ude. Først fik vi en lille starter (på husets regning), derefter forret, hovedret og dessert. Alle retterne var meget fint tilberedt, og var en udsøgt fornøjelse at sætte tænderne i. Når man befinder sig i et af verdens flotteste og bedste vinområder, skal der selvfølgelig drikkes lokale vine, både hvide, røde og selvfølgelig portvin til desserten, (Crasto, Niepoort og Taylors). Da vi valgte de forskellige vine, nikkede tjeneren og sagde:

"excellent choice". Vinen havde den rette temperatur, der var ikke overladt noget til tilfældigheder. I løbet af hele middagen havde vi 2 tjenere som passede vores bord, ingen unødig ventetid, hele tiden blev der fyldt op, og ryddet ud. Husk at bestille bord, der er rift om pladserne. Prisen var noget af en oplevelse, på den gode måde, ca. 450 kr. pr. mand for denne fantastiske aften.

Beliggenhed/udsigten var i top - Maden var i top og betjeningen var i top

Samlet kan jeg ikke give mindre end 5 ***** stjerner.

UPDATE 2014, kvaliteten er stadig helt i top, dog de samme små mellemretter i 2014 som i 2013. Priserne har fået et hak op.

 

Rui har også en resturant i Porto - DOP

Se www.ruipaula.com

Rui Paula har tilmed sin "egen" vin, Dalva Colheita 1967 "Rui Paula", som også var en udsøgt fornøjelse at smage på.

 

 

Esplanada Marisqueira A Antiga 2014 NY

Denne restaurant ligger i bydelen Matosinhos, i den nordlige del af Porto.

Jeg besøgte denne restaurant sammen med Alvaro van Zeller efter en super god smagning i hans lodge i VNG. Lige ved indgangen er der et stor kølebord med MASSER af friske fisk. Der er ingen tvivl om at det er deres varemærke. Inde for er indretningen lidt gammeldags og rustikt, tjenerne er ikke så gode til engelsk, men ellers meget flinke. De retter vi fik serveret har også et rustikt præg, det er tung gedin mad. Specielt hovedretten er en stor skål med fisk af alle typer blandet sammen, sådan noget sammenkogt, det var lidt underligt og ikke den store oplevelse. Maden var jo ikke dårlig, men heller ikke noget at juble over. Måske vi bare var uheldige, og de andre rettet ville have været bedre. Men det finder jeg ikke ud af, for jeg har ikke tænkte mig at komme igen. For resten var priserne RET høje.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

 

LBV 79 (Pinhao) 2011+2013

Endelig skete der noget godt for Pinhao.

Pinhao er jo ikke en storby, men der kommer alligevel en del turister. Turister har penge og vil have oplevelser, og det kan de få her. Restaurant LBV 79 er en forholdsvis ny resturant, som ligger kun 100 m fra vandet. Udsigten er formidabel, fra resturanten på 1 sal. Hvis du ønsker det kan du også sidde ude, både i gadeplan og på 1 sal.

Underetagen fungere som bar, og 1 sal som restaurant. Der var godt besøgt, både i baren og i restauranten (bestil bord).

Jeg besøgte LBV 79, sammen med Arlindo (Casal dos Jordoes), som havde inviteret til frokost i forbindelse med besøg på hans vingård. Arlindo havde i forvejen leveret hans vine til LBV 79, så alt var klart, temperaturen på vinene sad lige i skabet. Vi fik traditionel Portugisisk mad, forret med brød, skinke, melon, fisk og flere andre små delikatesser.

Der var kylling, i en skøn sovs med tomat og karry. Lækker dessert, en form for kage med frugter til. Alt i alt, dejlig mad.

Til alle retter fik vi vine fra Casal dos Jordoes, både hvide, røde og selvfølgelig portvine.

Betjeningen var som den skulle være mht. servering af maden, dog missede tjeneren flere gange, hvilken vin som skulle i hvilket glas, og en fra selskabet blev sprunget over flere gange.

LBV 79 har en side på facebook.

Samlet giver jeg 3 *** stjerner

 

 

Mercearia 2013

På den sidste aften er det igen blevet tid til at få lidt mad, og vi søger ned til vandet for at finde en hyggelig restaurant. Det finder vi her, Mercearia ser meget hyggelig ud, og der er nogenlunde med mennesker. Mercearia ligger modsat alle portvinshusene i Vila Nova de Gaia på Rua Cais da Ribeira. Menukortet ligner alle de andre, suppe, fisk og kødretter. Igen ligger vi ud med en suppe, denne gang med grøntsager, den er fin nok. På menukortet stod der tournedos ved beskrivelsen på bøffen, men NEJ - det er det bestemt ikke. Kartoflerne er lidt kedelige og maden smager ikke af ret meget. Tjenerne virker meget som at de meget hellere ville hjem og se fodbold, end at give os en god oplevelse. Så vi bliver meget hurtigt at desserten og kaffen skal indtages et andet sted. Jeg har IGEN fået bekræftet at de restauranter som ligger rigtigt godt, er elendige.

Samlet giver jeg 1  * stjerne.

 

 

Milerau (Vila Nova de Gaia) 2007+2008

Milerau er en anderledes resturant, men på den posivitve måde. Den er placeret på kaj kanten, ca. ud for Ramos Pinto. Det er igen (som Calem`s resturant) en stor stål klods. Her ligger der 3 bygninger i række, proppet med resturanter og cafeèr. Konceptet hos Milerau, er at du betaler et fast beløb. (Mener det er 20 eur.) og så spiser du ellers til du ikke kan proppe mere mad i dig. Alt kødet er tilberedt over grill, på spyd. Der er alt mellem himmel og jord, pølser, kyllingevinger, okse og svinekød, får og ananas. Der er en hel hær af tjenere, og de kommer meget hurtigt igen og igen, bom bom bom. Hele tiden er de med nyt kød til dig. MEN alt det gode kød, kommer til sidst, når du er mæt. Så hold lidt igen, og afvis dem. Hvis du ønsker at holde en lille pause, så pas på din tallerken, de øjner hurtigt chancen for at få lukket bordet, og få et nyt hold gæster ind. Der er noget for en hver smag, og det smager egentlig udemærked. Du skal IKKE tage dit pæneste og nyeste tøj på, for selv om tjenerne har dryppebakker under spydet med kød, spilder de alligevel. Det kan måske også have noget at gøre med at bordene står MEGET tæt, så der er ingen plads til at gå rundt om bordet på. Fredag og Lørdag er der live musik, og der er knald på lyden. Samtidig med at der er flere store fladskærme med fodbold kørende, så hvis du ønkser en stille og romantisk resturant, er det ikke her.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

O Gaveto (Matosinho, nord porto) 2012+2013+2014 NY

Restauranten ligger i Porto by delen, ca. 3 min. gang fra stranden, hvor der er nybygget fancy nye boliger til de rige og kendte. Resturanten er en af ca. 300 i den del af byen, den største koncentration af resturanter pr. kvm. i verdnen.

O Gaveto er en fiske resturant, og med FRISKE fisk. I første del af resturanten er der en lille afdeling hvor man kan få frokost, som fast food. Ikke er kvaliteten er dårlig, men hvis du ikke har så meget tid til at nyde maden. Inde bagved er så selve resturanten, med plads til ca 50 mand. Indretninger er klassisk, og ikke de store krumspring. Hvis du kommer fra gaden skal du spide tidligt for at få bord, eller skal der bestilles. Maden var en god blanding af forskellige fisk, jeg fik bla. muslinger i hvidløgs sauce, små hele fisk som lignede sardiner, rullet i noget mel og stegt. Dem spiste vi hele.... med hovedet og hale (smagte fint). En del små delikatesser/ snacks, alle forskellige fiske retter. Til hovedret fik vi selvfølgelig Bacalhau (klipfisk), og en ris blanding og noget kål og grøntsages sauce. Det hele smagte rigtig fint. Alle vinene som serveres på restutanten er fra enten Grahams eller Niepoort, et fint valg. Betjeningen var der ikke noget at udsætte på, maden kom i en lind strøm, og ingen ventetid.

Samlet giver jeg 3 *** stjerner

UPDATE 2013

Oplevelsen denne gang var bedre end første gang. Virkelig frisk fisk, masser af den og tilberedt meget lækkert. En slags sardin i tomat til lige at vække smagsløgene. Muslinger i hvidvins sauce til forret rejer, krabber og blæksprutte i en sammen kogt ret med ris. Super lækkert.

www.ogaveto.com

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

UPDATE 2014

Betjeningen og servicen og maden var igen helt i top. Altid lækkert at besøge

O Gaveto. Masser af små retter til at "varme op" med, bla. små sardiner som lå i krydderolie serveret med rå løg til, muslinge suppe, rejer og nogle underlige slimede ting som levede på sten i vandet. Men de smagte godt og vi fik alle en oplevelse.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

 

 

O Paparico (nord Porto) 2013

Hvis man ikke ved adressen eller har hørt om denne restaurant, er den umulig at finde. Der er INGEN former for reklame eller skilte ude på gaden, kun et meget lille menukort hænger ved døren. Bygningen/facaden er neutral, med skodder for vinduerne og en stor trædør. Man går ikke bare ind, der skal bankes på døren hvorefter ejeren kommer og åbner for dig. Jeg havde booket bord til kl. 19.30 og da vi ankommer er alt parat til os. En gruppe meget sultne gæster, deriblandt Alvaro van Zeller, sætter sig til en veldækket bord.

Små retter med fisk, pate, oste og mange andre lækre delikatesser står på bordet til os, og det er en nydelse. Desserten er en chokolade/kakao bombe, meget kraftig, men smager virkelig godt.

Hovedretterne er veltilberedt, og der bliver serveret blæksprutter og dejlige store oksebøffer, med salat og kartofler.

Gode og veltilberedte råvarer.

Selve restauranten er indrettet meget rustikt med rå væge af sten, dekorationen er sort smedejern. Dæmpet belysning, og meget hyggeligt. Borde og stole er solide og robuste. Prisen var meget overkommelig, ca. 300 kr. pr. person, incl. vand og vin til maden. Vi besøgte O paparico en Mandag aften, og alle borde var fyldte. At vi møder vi Dirk Niepoort, og får en lille snak, gør ikke aftenen dårligere.

Absolut topklasse restaurant som skal prøves igen.

www.opaparico.com

Samlet giver jeg 5 ***** stjerner

 

Pesqueirense, pizzaria og snackbar 2013+2014 NY

Denne meget lokale restaurant ligger i Sao Joao da pesqueira, og er meget besøgt. Begge gange jeg har været der har der været tæt på helt fyldt med lokale der skulle have frokost. Det er helt almindelig mad de servere, og de har heller ikke et menukort på engelsk. Dog er det altid lykkedes mig at få bestilt noget mad og drikkelse. Betjeningen er ganske fin, de knokler for du skal have det godt. Priserne er også meget lokale, om du bestiller lokal mad eller pizza, incl. drikkelse kommer du ikke over 10 Eur. Prøv den

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

Portal (Qta. do Portal) 2007+2008+2011+2012+2013+2014 NY

Quinta do Portal kan ikke kun lave god vin, de kan også lave god mad. Og når du sætte de to ting sammen bliver det til et fantastisk oplevelse.

På Quinta do Portal, har de en super lækker resturant som både kan benyttes af de gæster som bor på Portal, men også gæster udefra (husk af resevere bord). Jeg har haft fornøjelsen at spise på Portal`s resturant mange gange, både som privatperson, som gruppe og sammen med Pedro Branco (ejer) og Paulo Coutinho (winemaker). Fælles for alle disse måltider, såvel frokost som middage, er at kvaliteten er i top.

Det er de bedste lokale råvarer, som bliver brugt, nogle grøntsager kommer fra egen køkkenhave. Lækker mad, flot anrettet og god smag.

Udsigten fra resturanten er vildt fed, fra den overdækkede terrasse og ned til de første vinstokke er ca. 6 meter. Når mørket falder på kan du se lyset fra de små landsbyer som ligger rundt om Sabrosa, et flot syn.

Betjeningen kan der ikke klages over, den er i top, og ved middage med grupper, og humøret går højt, er tjeneren ikke sen til at "spille" lidt med.

Til alle anretninger, såvel starters, mellemretter, hovedretter og desserter, bliver der selvfølgelig serveret vine fra Quinta do Portal. De laver nogle friske og sprøde hvide, nogle tunge og fyldige røde, og nogle formidable portvine.

Du kan se mere på www.quintadoportal.com

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

UPDATE 2012 - Chef kokken Milton har formået at sætte resturanten er gear op, kvaliteten og kreativiteten er formidabel, retterne er perfekt tilberedte og virkelig en super lækker oplevelse.

Samlet giver jeg 5 ***** stjerner

UPDATE 2014, Kvaliteten holder stadigvæk, så Portal beholder de 5 stjerner.

 

 

Provas 2013

Provas ligger på "hovedgaden " i Vila nova de Gaia, Av. Ramos Pinto hedder vejen. Det er en af de mange restauranter ligger i de store "klodser" af bygninger på kajen i VNG. Da vi sætter os ved denne restaurant, er jeg godt klar over at det ikke er gourmet mad vi skal have serveret. Vores øjne er blevet fanget af de store skilte hvor de reklamere med francesinha, og det skal vi selvfølgelig smage. Vi starter med en suppe, og lidt hvidløgs og tomat brød, det er ok. Hovedretten er francesinha, den nord portugiske speciel ret, hvor kød, skinke og pølse ligger i en toast. Overdækket med ost og en slags tomat sauce. den får i flere forskellige varianter, med forskeligt fyld, toppings. Vi slutter med kaffe.

Serveringen var ok, alm. udsigten på det jævne. Og maden var cafe mad.

Ikke et sted jeg higer efter at spise igen, men vi blev mætte.

Samlet giver jeg 2 ** stjerner

 

 

Rabelos (Vila Nova de Gaia) 2011

Når jeg er ude og rejse, holder jeg meget af at prøve nye restauranter. Nogle gange bliver jeg overrasket, andre gange skuffet. På Rabelos blev jeg både skuffet og gal. Udefra ser Rabelos fin ud, der er en lille terasse på 1 sal. og en masse borde ude på gaden (bil larm). Vi ville godt sidde på 1 sal og spise med udsigten ud over Dourofloden og Porto, som den tager sig ud om aftenen. Men nej - der var ikke plads, øv. Vi fik pladser indefor, pæne borde og service. Vi bestiller både forret, hovedret og dessert, alle 8 mand. Efter ca 50 min. kommer tjerneren med både forret og hovedretter til 5 af os, 2 får kun hovedretten og 1 får slet ikke serveret noget. Tjeneren så helt forkert ud, da vi fortalte ham at forret kommer før hovedret. Efter lange diskutioner fik 7 mand så forret på næsten samme tid, (sidste mand fik ingen) - vi opgav at diskutere mere.

Alle fik hovedret på samme tid, nogle mere varme end andre, og ikke det som vi havde bestilt, desserten droppede vi. Selve maden var ok, smagte godt. Vi prøver at lægge det bag os, og hygge lidt, men stemningen har taget skade at udulige tjenere. Da vi forlader Rabelos, alle med blandede føleser, siger jeg til tjeneren at vi havde haft en skidt oplevelse, og de måske burde planlægge anderledes, griner han og siger: Det er ikke noget nyt, sådan her kører det hver dag. Sjovt nok var der ikke en eneste cent i drikkepenge.

Samlet giver jeg 1* stjerne (for maden)

 

Toca da Raposa  2014 NY

På vejen fra Pinhao mod Sao Joao da Pesqueira kører man igennem byen Ervedosa do Douro, og der ligger Toca da Raposa. Udefra ligner restauranten en alm cafe, men når man først kommer inden for er det en helt anden verden. Flot bordækning og stilrent. Der er stort udvalg af alle typer mad, fisk, kylling, okse og hvad man ellers kan forestille sig. Maden er fint anrettet på tallerknen og i fine mængder, vi var ihvertfald ikke sultne da vi gik fra bordet. Det som undre mig var, at der kun var et andet par i hele restauranten, ud over vores gruppe. Tjeneren (om det var ejerne, ved jeg ikke) var meget opmærksom på vores velbefindende, hun var hele tiden ved bordet, og spurgte om alt var som det skulle være. Ved slutningen af vores hovedret, kommer madmor (kokken) ind ved bordet og spørger om et eller andet. Jeg går ud fra hun spurgte om vi var tilfredse, og vi nikkede og smilte. At det var en "alm" madmor som lavede SÅ lækker mad var noget af en overraskelse. Priserne var ikke det vilde, i forhold til så god mad. Kan anbefales.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

 

Vinum (Grahams lodge) 2013+2014 x 2 NY

I forbindelse med den store renovering af Grahams lodge som blev færdig i April 2013, er der også blevet bygget en restaurant. Den er placeret hvor det gamle indgangsparti lå, og indgangen er ny omme på modsatte side.

Restauranten er bygget som en tilbygning til den gamle lodge, i lyst træ og med store panorama vinduer ud over Vila Nova de Gaia og Dourofloden.

Vi bestilte en frokostmenu med vine til. Friskt bagt brød, og oliven olie til at starte med, og så de 3 rettet efterfølgende. Maden kom i et fint tempo, og de 2 tjenere gjorde en fint stykke arbejde. Maden var god og flot anrettet, den hovedret jeg fik var i den klassiske stil, noget som mindede om biksemad. (kartofler og kød i tern) Men godt smagte det skam. Vinene var godt afstemt til alle retterne.

Prisen for denne herlighed var kun 25 eur. pr. mand, absolut alle pengene værd. Og en rigtig god afslutning på en SUPER smagning hos Grahams.

At Dominic og Poul Symington også sidder i restauranten gør ikke oplevelsen dårligere.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

UPDATE 2014

Igen var oplevelsen på Vinum helt fantastisk. Rigtig god mad og tjenere i topklasse. Vinum er MEGET tæt på at få den sidste stjerne.

 

Vinhas d Alho 2014 x 2 NY

Denne restaurant ligger på Porto siden, væk fra broen og ud mod havnen. Når du går fra broen langs vandet passere du forbi det "første" store torv, og hen det næste som ikke er så stort. Der går man op på 1 sal. og går videre langs vandet i 1 sals højde, og så kommer du til den. Hvis du er få personer kan du sidde udenfor og kigger på vandet og over til Vila Nova de Gaia. Tjenerne gør et fint stykke arbejde, lokalerne er fine og priserne er alm. efter portugisisk standard.

Maden kommer hurtigt, og vi starter med forskellige forretter af fisk, STORE rejer, blæksprutte osv. Det er meget lækkert. Hovedretten er et stykke kalvekød med grønt og diverse pynt. Kødet er MØRT, virkelig lækkert.

Alt i alt en rigtig god restaurant som jeg helt sikket kan anbefale, og gerne besøger igen.

Samlet giver jeg 4 **** stjerner

 

Så fik jeg besøgt denne restaurant igen, og med glæde. maden var meget veltilberedt og smagte rigtig godt. Desværre var der mange mennesker så betjeningen haltede lidt, mht. ventetiden

Samlet giver jeg 4 **** stjerner.

 

 

 

 

 

 

Portvinsoplevelser.dk

           Oplevelser for livet